Wat is een Elektronische Reisvergunning (ERV)?

Buitenlanders zonder visum die naar een Canadese luchthaven vliegen of doorreizen, hebben een elektronische reisvergunning nodig. Wie echter via land of zee Canada binnenkomt, heeft geen ERV nodig. Bovendien is voor een aantal visumvrijgestelde buitenlanders geen ERV vereist, zoals Amerikaanse burgers en reizigers met een geldig Canadees visum. Canadese burgers, waaronder dubbele nationaliteit burgers en permanente inwoners, kunnen geen ERV aanvragen.
Een ERV is 5 jaar geldig of tot uw paspoort verloopt (welke het eerst komt). Als u een nieuw paspoort krijgt, moet u ook een nieuw ERV aanvragen. Met een ERV kunt u Canada zo vaak bezoeken als u wilt, tot zes maanden aan één stuk door.

Wie moet een ERV aanvragen?

Reizigers uit de volgende landen moeten een ERV aanvragen:
Andorra; Antigua en Barbuda; Australië; Bahama’s; Barbados; België; Britse inwoners; Britse Nationalen (Overzee); Britse overzeese burgers (opnieuw toegelaten tot het Verenigd Koninkrijk); Britse overzeese gebiedsburgers met burgerschap door geboorte; afkomst, naturalisatie of registratie in een van de Britse overzeese gebiedsdelen Anguilla, Bermuda, Britse Maagdeneilanden, Falklandeilanden (Malvinas), Gibraltar, Kaaimaneilanden Montserrat, Pitcairn Eiland, Sint-Helena, Turks- en Caicoseilanden; Brits Onderwerp met verblijfsrecht in het Verenigd Koninkrijk; Brunei Darussalam; Chili; Cyprus; Denemarken; Duitsland; Estonia; Finland; Frankrijk; Griekenland; Speciale Administratieve Regio Hong Kong van de Volksrepubliek Republiek China, moet een paspoort hebben dat is uitgegeven door Hong Kong SAR; Hongarije; IJsland; Ierland; Israël, moet een nationaal Israëlisch paspoort hebben; Italië; Japan; Kroatië; Letland; Liechtenstein; Litouwen; Luxemburg; Malta; Mexico; Monaco; Nederland; Nieuw Zeeland; Noorwegen; Oostenrijk; Papoea-Nieuw-Guinea; Polen; Portugal; Republiek Korea; Samoa; San Marino; Singapore; Slowakije; Slovenië; Solomon Eilanden; Spanje; Taiwan, moet een paspoort hebben dat is afgegeven door het Ministerie van Buitenlandse Zaken in Taiwan dat het persoonlijke identificatienummer bevat; Tsjechische Republiek; Vaticaanstad, moet een paspoort of reisdocument hebben dat is uitgegeven door het Vaticaan, Verenigde Staten, wettig permanent inwoner van; Zweden; Zwitserland.

Vereisten om Canada te betreden

Degenen die naar Canada reizen moeten aan de volgende vereisten voldoen:

  • In het bezit zijn van een geldig reisdocument, zoals een paspoort.
  • In goede gezondheid zijn.
  • Geen criminele of immigratie-gerelateerde veroordelingen hebben.
  • Overtuig een immigratieambtenaar dat u banden hebt – zoals een baan, een huis, financiële bezittingen of familie – die u terugbrengt naar uw thuisland.
  • Overtuig een immigratieambtenaar dat u Canada aan het einde van uw bezoek zult verlaten
  • Genoeg geld hebben voor uw verblijf (de hoeveelheid geld die u nodig heeft, kan afhankelijk zijn van de lengte van uw verblijf en of  in een hotel verblijft of bij vrienden of familie).